Kamerensuite.jouwweb.nl
Home » Ensuite deuren maken de kamer ensuite tot een prachtige vorm van ruimtescheiding

Ensuite deuren maken de kamer ensuite tot een prachtige vorm van ruimtescheiding

 

De kamer ensuite. Ongetwijfeld heeft u al eens van deze term gehoord. Zeker in vooroorlogse woningen een zeer gebruikelijk iets om te hebben in huis. In moderne woningen komt het minder voor alhoewel het vandaag de dag met een heuse revival bezig is. Niet vreemd ook aangezien zo’n tussenwand met deuren niet alleen hartstikke mooi staat maar ook nog eens heel praktisch werkt.

De historie

In het begin van de 19e eeuw begon men met het opsplitsen van de woonkamer tot twee aparte kamers. Zo kon een ruimte bijvoorbeeld als zitkamer gebruikt worden terwijl de andere bijvoorbeeld een eetkamer werd. De woning opdelen door gebruik te maken van schuifdeuren bleef zo’n 100 jaar enorm populair. Na de tweede wereldoorlog verviel dit langzaam, en werden veel kastwanden zelfs afgebroken. Enorm zonde, want zo is er veel authentiek vakwerk verloren gegaan.

Revival

De laatste jaren hebben steeds meer mensen weer interesse in de ensuite. Men verlangt terug naar de warmte en klassieke uitstraling die deze indeling biedt. Ook het praktisch genot wordt weer ervaren omdat op een gemakkelijke manier wat aan warmte- en geluidisolatie gedaan kan worden en ook bijvoorbeeld aroma’s of rook vanuit de keuken gemakkelijk tegengehouden kunnen worden.

Vakmanschap

Een ruimte opdelen in twee aparte kamers is geen eenvoudige bezigheid. Iedere ruimte is uniek en zal dan ook zo behandeld moeten worden. Als u een vakman gevonden heeft, zal hij allereerst de kamers opmeten om vervolgens op basis van uw wensen een fraaie indeling uit te tekenen. Daarna wordt alles met de hand vervaardigd om het nadien bij u in de woning te plaatsen. Het is dus raadzaam om een ervaren vakman te vinden die u ook van de nodige informatie en ideeën kan voorzien. Zo weet u zeker dat u nog tientallen jaren kan genieten van uw kastwanden met schuifdeuren!

Ensuite deuren

Eén van de belangrijkste onderdelen van de tussenscheiding zijn natuurlijk de ensuite deuren. Wanneer u de ruimte volledig af wil zonderen, dan kunt u kiezen voor vaste deuren of bijvoorbeeld voor deuren met mat glas. Een zeer stijlvolle oplossing zijn glas-in-lood ramen welke de hele kamer tot leven laten komen. Uw vakman zal u graag van meer advies voorzien.